Storbyen i Øst

Karlsbroen i Prag

Lige siden åbningen af grænserne mod øst, har Prag været en af danskernes favoritter, når det gælder storbyferie.

Men hvad er det, der gør, at så mange danskere drages mod en storbyrejse til Prag?

Den åbenlyse fordel er priserne. For godt nok er de ikke helt de samme som tilbage i sen-80’erne og starten af 90’erne. Men de er stadig lave i forhold til de fleste andre, populære storbyer i Europa.

Vil du bo tæt på centrum, er det ikke umuligt at finde et god hotelværelse for under 500 kroner. Du kan også spise på mange af de gode restauranter for meget lave priser.

Og så er der jo den tjekkiske ølkultur. I Prag finder du mange gode øl. Og heldigvis er de både store og billige.

Desværre slår de billige priser ikke helt igennem på flybilletterne. Så det er derfor en overvejelse værd at køre selv – hvis du ellers har mod på en 800 kilometer lang tur. Den kan jo evt. kombineres med andre, Østeuropæiske storbyer.

Men Prag er naturligvis mere end bare billige hoteller og stor (og billige øl). For havde byen ikke andet at byde på, så var den nok ikke blevet så populær.

Prag har to store områder – der deles af floden Vltava. Når du skal fra den ene bred til den anden, så kan det anbefales at bruge broen Karlsbroen. For udover at være en nem måde at komme fra den ene til den anden side, så er det også en seværdighed i sig selv – med sælgere kunstnere og masser af turister.

På den ene side af floden ligger så borgen Prazský Hrad, hvor Prag blev grundlagt. Udover at borgen ligger med en fantastisk udsigt, så er der også flere interessante oplevelser inden for borgmurene.

Krydser du floden kommer du til den nyere del. Og midt i centrum her ligger Staré Mesto – som sjovt nok faktisk er den gamle bydel.

Her finder du bl.a. de astronomiske ur fra 1490, der i dag er en af de største tilløbsstykker i Prag. Så stil dig op sammen med alle de andre turister og oplev den lille forestilling, når klokken slå hel.