Sommerferien står for døren

Sommerferie med familien

”Sikke noget sludder”, tænkte du måske, da læste overskriften. Og her i januar er det da også korrekt, at der er lang tid til sommeren.

Men det betyder ikke, at der er lang tid til sommerferien. I hvert fald hvis du vil bestille en rejse hos et rejseselskab i Danmark – og gerne vil have noget at vælge imellem.

For januar er højsæson hos de danske rejseselskaber. Der bliver bestilt rigtig mange rejser. Så hvis du vil have mulighed for at vælge imellem de bedste hoteller og steder, så er det nu, at du skal slå til.

Inden du booker din sommerferie, bør du dog nok lige overveje, hvad du egentlig gerne vil.

For mange er sommerferie lig med sol, varme og ikke mindst afslapning. Det bedste, som de kan forestille sig, er at ligge i en liggestol ved poolen – og måske tage på en enkelt tur eller to.

Er det også det, som du gerne vil, så er en charterrejse sandsynligvis det oplagte valg for dig. For her behøver du ikke fokusere på andet end bare at slappe af. Guiderne tager hånd om dig fra det øjeblik, hvor du stiger ud af flyet. Og de slipper dig først igen, når din ferie er slut.

Men måske er det ikke lige den form for ferie, som du drømmer om. Måske vil du hellere på en lidt anderledes ferie – til et særligt sted eller måske rejse på en særlig måde.

Så er der heldigvis også masser af mindre, specialiserede rejseselskaber, som kan arrangere det for dig. De har hver deres områder og rejseformer – og er kun en enkelt søgning på Google væk.

Endelig kan du også låne en guidebog på biblioteket, finde de steder, som du gerne vil hen – og arrangere det hele selv. Altså både booke flybilletter og hoteller.

Det giver en enorm frihed. Men samtidig kræver det også noget mere arbejde – og er ikke nødvendigvis billigere.

Så valget er dit. Men træf det nu – inden der bliver udsolgt af de bedste rejser.